Wat leer je op het voetbalkamp?


Balvaardigheid na het voetbalkamp sterk vergroot

Als speler op het voetbalkamp zal naar je gekeken worden door professionele ogen, je ontvangt veel aanwijzingen en je krijgt zeer intensieve trainingen tijdens de zomerkampen. De trainingsgroepen bestaan uit ca. 12 spelers, waardoor je trainer jou op het voetbalkamp heel goed leert kennen. Hierdoor kan hij jou met coaching en aanwijzingen op een hoger niveau als voetballer laten komen.

De ProCamp STIP-methode

Op het voetbalkamp gaan we een week lang trainen aan je balvaardigheid. Naarmate de week vordert merk je dat je een betere voetballer wordt en dit zal je zelfvertrouwen vergroten in en buiten het veld. Om je technisch beter te maken wordt tijdens de trainingen gewerkt met de STIP-methode. Deze methode staat voor Snelheid, Techniek, Inzicht en Persoonlijkheid. Tijdens de voetbalweek ga je o.a. de volgende oefeningen doen:

Snelheid (fysiek)
Veel coördinatie- en sprintvormen m.b.v. de speedladder, hordes, stokken en hoepels. Maar ook FUN-games waarbij we onbewust je wendbaarheid, lenigheid en uithoudingsvermogen trainen.

Techniek
Dribbelen en drijven zoals Robben, schijnbewegingen als Neymar, kappen & draaien zoals alleen Messi dat kan. In een paar dagen tijd ga jij deze bewegingen onder de knie krijgen en oefenen in verschillende nieuwe en uitdagende 1v1 vormen. Je traptechniek wordt natuurlijk niet vergeten. Die kan je demonstreren tijdens diverse pass- en afrondvormen.

Inzicht (tactiek)
Grote (5v5 en 6v6) en kleine partijvormen (2v1, 2v2, 3v2, 4v4 etc.) die we spelen met een grote en kleine bal. Door deze veranderende weerstanden kom je sneller op een hoger niveau als voetballer.

Persoonlijkheid
Door veel te oefenen, extra lef te tonen, je doorzettingsvermogen in te zetten en dat met de juiste positieve coaching ga je het 'voetbalspelletje' nog beter en makkelijker beheersen. Alles ga je nog leuker vinden en je ziet elke dag als een nieuwe en leuke uitdaging. Als een hecht team zie je jezelf maar ook de andere spelers groeien en meer zelfvertrouwen krijgen. Zo worden de trainingen ontspannen, leerzaam maar bovenal super leuk met elkaar.

Geen scouting bij ProCamp
Omdat we graag de kinderen in een ontspannen sfeer veel willen bij brengen doen wij niet aan scoutingacties cq. prijzen. De ervaring leert dat ze zo het meeste leren. Het is tenslotte vakantie. Vaak wordt bij de club al voldoende gescout. uiteraard staat het de ouders vrij om met de trainers te overleggen over groei- en trainingtips.

Na het jeugdvoetbalkamp van ProCamp:

• Is je techniek met sprongen vooruit gegaan;
• Passeer je veel makkelijker door je nieuwe trucs;
• Kun je veel beter schieten en passen;
• Heb je nog meer inzicht in het voetbalspel gekregen;
• Ben je beter geworden dan je teamgenoten die niet op zomerkamp zijn geweest.

Na een week op voetbalkamp onder leiding van de ervaren trainers zul je zeker een betere voetballer zijn geworden en vast nog vaak aan deze fijne dagen terugdenken. Als je ook overnacht in je voetbalvakantie kan je snel heel veel vrienden maken met andere spelers uit binnen- en buitenland en natuurlijk na de training aan de leuke dingen meedoen die elke avond georganiseerd worden.

Aan het eind van je voetbalvakantie heb je heel veel bijgeleerd en heel veel verhalen om thuis te vertellen. Dat staat wel vast!