Selectieprocedure trainers en begeleiders

Waarom ProCamp zoveel tijd besteed aan de werving en selectie van zijn trainers

'Omdat uiteindelijk de trainers bepalen of je kind wel of geen geweldige week heeft.'

ProCamp selecteert daarom zijn trainers uit heel Nederland van verschillende clubs. Ervaring met jeugd en diploma's zijn daarbij uiteraard van groot belang. Maar zeker ook hoe de passie, beleving en plezier overgedragen wordt. Voor aanvang van de kampen krijgen de geselecteerde trainers een opleiding van ProCamp door middel van een Train-de-Trainer-cursus. De combinatie van deze opleiding en de strenge selectieprocedures, die we hieronder verder toelichten, zorgen ervoor dat we kunnen werken met goede en bevlogen trainers die uw kind een geweldige vakantie zullen geven.


Wat zijn de selectiestappen bij ProCamp?

  • Motivatie + CV
  • Kennismakingsgesprek
  • Referentiecheck
  • Testdag(en)
  • Train-de-Trainer-cursus
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Motivatie + CV
Elk jaar komen ±100 sollicitaties binnen. Dit zijn trainers, begeleiders en stagiaires uit binnen- en buitenland die een leerzame zomervakantie willen beleven.

Kennismakingsgesprek
Van alle sollicitanten wordt een selectie gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek neemt ±60 minuten in beslag en tijdens dit gesprek wordt getoetst of de sollicitant voldoet aan de gestelde eisen, zoals: enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel, inlevingsvermogen en doorzettingsvermogen.

Referentiecheck
Iedereen die zich bij ProCamp wil aansluiten verzoeken we om twee referenties af te geven.

Testdag(en)
Een goede kandidaat is zowel op als buiten het veld een voorbeeld voor de kinderen. Tijdens de testdag wordt de trainer op het veld beoordeeld. Deze dagen zijn zo ingericht dat de trainer een dag meeloopt met een ervaren ProCamp trainer en zelf training gaat geven. Hierbij wordt extra gelet op o.a.: Kan de trainer contact maken met de groep en/of individuen? Is hij/zij duidelijk in zijn uitleg? Is hij/zij enthousiast en werkt het motiverend op de groep?

Train-de-Trainer-cursus
Om alle nieuwe en huidige medewerkers goed voor te bereiden op de kampen wordt een Train-de-Trainer cursus georganiseerd. Tijdens deze praktische en theoretische opleiding komt alles aan bod waar de trainers/begeleiders veel profijt van hebben tijdens de voetbal- en keeperskampen.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Dit is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van de functie tijdens de kampen. Als iemand een VOG aanvraagt, wordt er onderzoek gedaan naar het justitiële verleden van hem/haar. Om deze zomerbaan te kunnen krijgen is het verplicht een VOG te kunnen overleggen.